Thursday, April 29, 2010

Foster Care Home Study

Dinsdag hebben we onze home study gekregen voor de foster care, eigenlijk de laatste stap tot de goedkeuring van onze licentie. Een dame is naar ons huis gekomen en is in en rond ons huis gegaan om te zien of er geen gevaarlijke voorwerpen en producten (inclusief alcohol!) toegankelijk waren voor kindjes, om te zien of we een noodplan hadden in het geval van brand - ja we moeten zelfs een brandladder hebben op ons bovenverdiep - kortom, om te zien of we voorbereid zijn om het risico voor de kindjes zo klein mogelijk te maken.

Daarna stelde ze ons een heleboel vragen, we moesten praktisch ons hele leven vertellen, of we ooit misbruikt waren, hoe onze jeugd verlopen was, welke rol onze ouders, broers en/of zussen in ons leven speelden enz. Ook in verband met de kindjes zelf, hoe we ze denken op te voeden, of we open zijn voor andere religies, huidskleuren, culturen enz. Het was eigenlijk allemaal behoorlijk persoonlijk maar blijkbaar zijn we vrij normaal want we zijn officieel goedgekeurd en onze licentie zou rond volgende week klaar moeten zijn!

De stress voor de home study is nu van onze schouders maar nu zitten we met de onwetendheid van de toekomst. We zijn eigenlijk het meest geïnteresseerd om rechtstreeks te adopteren want we hebben al geïnformeerd over een 8-jarig jongetje, maar het kan dus zijn dat we binnen 2 weken een telefoontje krijgen van onze case-worker die zegt dat hij juist een kindje (of zelfs 2) heeft moeten wegnemen van een familie en dat hij ze binnen een paar uur kan komen afzetten. Zo snel kan het dus zijn dat je moet beslissen, want in volgens hun huidige systeem is het beter om de pleegkindjes zo snel mogelijk te plaatsen, zonder enige tussenstop in een soort weeshuis zoals dat eerder gebeurde!

Maar voor dat gebeurt willen we dus eerst informeren of het te adopteren jongetje, en .... volgende week zijn we sowieso toch niet aanwezig want dan vertrekken we naar Maui in Hawaii!!

Voor de rest is er relatief weinig nieuws te vermelden... mijn enkel is nog steeds aan het genezen... het weer gaat nog altijd op een neer (dinsdag 22 graden, woensdag en vandaag sneeuw)... angela heeft het nog altijd super druk als de manager van het hotel... en de honden en katten doen het allemaal heel goed.

No comments:

Post a Comment