Wednesday, March 16, 2011

Betere tijden

De afgelopen maand is weer beter geweest met D, hij is veel positiever, luistert veel beter en als hij gefrustreerd raakt dan lukt het hem zelfs om toch nog door te bijten in plaats van op te geven en/of tegen te vechten. Wat een opluchting!! Ik denk dat we zelfs ietsje beter weten om te gaan met hem, maar de nieuwe therapiste is ook veel beter dan de vorige. En wie weet, misschien begint D wel te beseffen dat we het echt goed met hem menen en dat we niet gaan opgeven.

Gisteren was trouwens een heel belangrijke dag. De niet-biologische grootmoeder die hem tot nu toe altijd beloofde dat ze in extremisch toch nog de pleeg-klassen zou gaan volgen en hem in huis zou nemen, heeft gisteren na een lang gesprek met D's therapiste eindelijk toegegeven dat ze dat niet zal doen. Ik weet niet in hoeverre D beseft wat dat betekent, maar het feit dat ze ons eindelijk ziet als D's mama en papa is een grote psychologische stap.

Ook is er nieuws van de biologische (getuige van jehova) grootmoeder - ze heeft een deel van haar psychologische evaluatie afgelegd, we weten het resultaat daar nog niet van, maar de therapiste had een paar weken geleden beslist dat ze alvast geen bezoek meer mocht hebben met D totdat ze die evaluatie had gedaan. Iedereen vermoedt trouwens dat het uit die evaluatie duidelijk zal worden dat deze grootmoeder zware psychische problemen heeft en niet geschikt is om een kind op te voeden. Maar voor die uitslag moeten we dus wachten tot ze de hele evaluatie heeft beƫindigd natuurlijk.

Voor de rest is het leven hier super druk. Angela heeft momenteel eigenlijk 3 jobs, ze doet nog altijd part-time marketing voor het lokale hotel, ze doet een beetje marketing op Snowbasin (skigebied hier in de vallei), en is nu ook een nieuwe job als recruiter begonnen! Ik heb het ook heel druk met een heleboel verschillende klanten.

Het weer begint ook weer op te warmen en de sneeuw is sinds een week goed aan het smelten. Nog een week of 2 en het zal allemaal weg zijn denk ik, althans in de vallei, en dan zullen we maar beginnen met ons tuintje zeker? :)

No comments:

Post a Comment